eur:
391.04
usd:
366.12
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Továbbra is meghaladja az egészségügyi határértéket a légszennyezettség

Az ország több pontján még mindig meghaladja az egészségügyi határértéket a légszennyezettség mértéke - mondta az InfoRádiónak a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezető főnácsosa. Vágvölgyi Györgyi kiemelte: a szennyezettség ellenére túlzásnak tartja, hogy a gyalogosoknak maszkot kellene viselniük. Az InfoRádió által megkérdezett meteorológus szerint a következő napokban is gyenge marad a légmozgás.

Még mindig meghaladja az egészségügyi határértéket a légszennyezettség mértéke a főváros és a nyugati országrész egyes területein - mondta az InfoRádiónak a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezető főtanácsosa.

Vágvölgyi Györgyi kiemelte: Budapest egész területére nem igaz, hogy egészségre ártalmas mértékű a porszennyezés.

Főleg a belvárosban, valamint Nagytétényben, Csepelen és a XIII. kerületben, a Honvéd sporttelepén magas a porkoncentráció a levegőben - közölte.

Az ország keleti részén, Nyíregyháza és Debrecen térségében már az egészségre káros szint alatt van a légszennyezettség, míg Budapest bizonyos területein is jó a szellőzés, így például a Széna téren is alacsony a porkoncentráció.

Az aktuális légszennyezettségi adatokról tájékoztató térképeket megnézheti az Időkép honlapjára kattintva.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezető főtanácsosa a szennyezettség ellenére túlzásnak tartja, hogy a gyalogosoknak maszkot kellene viselniük, mert ők csak rövid ideig tartózkodnak a közlekedési csomópontokban.

Korábban az Országos Tisztifőorvosi Hivatal is felhívta a figyelmet a veszélyekre.

A szervezet arra kérte az időseket, valamint a keringési- és légzőszervi betegségben szenvedőket, hogy a lehető legrövidebb ideig tartózkodjanak a szabad levegőn, a szülők pedig óvják a gyermekeket a megeroltető szabadtéri tevékenységtől.

Gyenge marad a légmozgás

December 31-én és január 1-jén front vonul át a Kárpát-medence felett, ez megmozdítja a levegőt, így némi "hígulásra" lehet majd  számítani a légszennyezettségben - mondta az InfoRádiónak Nadrai Attila meteorológus. Hozzátette: ez is csak átmeneti lesz, mert utána újabb anticiklon alakul ki.

A meteorológus közölte, hogy a következő napokban folytatódik a nyugodt, csendes idő, és gyenge marad a légmozgás.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×