eur:
385.55
usd:
354.24
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Fidesz: legyen OVB-ülés hétfőn!

A Fidesz továbbra is azt szeretné, hogy tartson ülést az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfőn a kórházi napidíjról szóló népszavazási kérdés hitelesítési eljárásával kapcsolatban - mondta Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnöki kabinetfőnöke vasárnap Budapesten. Az OVB elnöke közölte: ha levélben megkeresik őt, arra válaszol.

"Azt szeretnénk, hogy ahogy a Fidesz és a KDNP elnöke, valamint a két párt által a testületbe delegált tagok kezdeményezték, hétfőn tartson ülést az Országos Választási Bizottság. Ezt megelőzően pedig az Országos Választási Iroda (OVI) kérdezze meg az aláírások hitelesítését végző közigazgatási szervet, hogy végeztek-e a kórházi napidíjak ügyében" - mondta sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás.

A fideszes politikus szerint a kórházi napidíjjal kapcsolatban valamennyi munkafázissal végzett az arra hivatott Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala. Ezzel szemben az OVI vezetője és az OVB elnöke is azt állítja, hogy az aláírások hitelesítése még nem fejeződött be ebben a kérdésben, így ez "valótlan, hamis, hazug állítás" - tette hozzá.

Deutsch-Für Tamás hangsúlyozta: a kérdést hétfőn az Országgyűlés elé viszi.

Az OVB elnöke nem kíván a sajtó útján reagálni Deutsch-Für Tamás szavaira. Szigeti Péter az MTI-nek azt mondta: ha levélben megkeresik őt, arra válaszol.

Megismételte korábbi közlését is, eszerint még nem kapott hivatalos írásos tájékoztatást az Országos Választási Irodától (OVI) arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala végzett-e valamelyik népszavazási kérdéshez leadott aláírások ellenőrzésével.

Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×