eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ötödik jegyzőjét fogasztja a polgármester: a legutóbbi 24 millióba került

Huszonnégymillió forint kártérítést ítélt meg a Tatabányai Munkaügyi Bíróság első fokon Esztergom két éve elbocsátott jegyzőjének.

Csomor Sándor emlékezetett arra, hogy kétszer mentették fel a jegyzői posztról. Először két éve, amikor az esztergomi élményfürdő építésénél nem írt alá törvénytelennek tűnő dokumentumokat. Később újra felmentették arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt.

A jegyzőt a munkaügyi bíróság jogerősen visszahelyezte pozíciójába, a határozat végrehajtására a közigazgatási hivatal is figyelmeztette a polgármestert.

Az ítéletet az önkormányzat nem hajtotta végre, ezért a várost a bíróság 200 ezer forintra büntette, és kilátásba helyezte, hogy ha rendelkezését nem teljesíti, akkor karhatalmat biztosít a volt jegyzőnek hivatala elfoglalásához.

A számára kedvező munkaügyi döntést a korábbi jegyző október 18-án egy testületi ülésen saját kezűleg osztotta ki a képviselőknek, akik az akció után ismételten kimondták, hogy nem állítják vissza Csomor Sándor közszolgálati jogviszonyát.

A volt tisztségviselő elmondta: Meggyes Tamás (Fidesz) 2000 óta tartó polgármestersége alatt az ötödik jegyzőt fogyasztotta el a város, akik közös megegyezéssel, végkielégítéssel váltak meg széküktől.

Ezt neki is felajánlotta a polgármester, de ő ezzel nem élt. Az "ajánlat" elutasításának napján fegyelmi eljárás indult ellene - tette hozzá.

Esztergom sajtófelelőse, Takács István elmondta, az önkormányzat az ügyről akkor alakítja ki hivatalos álláspontját, ha a 24 milliós bírságról szóló értesítést megkapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×