eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Századvég: Kósa Lajos a legnépszerűbb politikus

A Századvég és a Forsense választáskutatási programja szerint a vezető magyar politikusok között a fideszes Kósa Lajos a legnépszerűbb, megelőzve Sólyom László államfőt és Szili Katalin házelnök követi. A lista végén Horváth Ágnes egészségügyi miniszter áll, megelőzve Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert.

Debrecen fideszes polgármestere a legnépszerűbb politikus Magyarországon - áll a Századvég és a Forsense választáskutatási programjának október felmérésében.

A Fidesz alelnöke mögött Sólyom László köztársasági elnök és Szili Katalin házelnök következik. A korábban sokáig a legnépszerűbb három politikus között szereplő MDF-elnök, Dávid Ibolya a negyedik helyre esett vissza, jelentősen elmaradva az élen álló hármastól.

A kormánypárti politikusok közül Szili Katalinon kívül egyedül a szabaddemokrata környezetvédelmi miniszter, Fodor Gábor népszerűségi indexe haladja meg a közepes szintet jelentő 50 pontot (53 pont).

A lista végén Horváth Ágnes egészségügyi miniszter t5alálható, megelőzve Gyurcsány Ferenc kormányfőt, az MSZP elnökét és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, az SZDSZ vezetőjét.

A politikusok szembeni közhangulat a Századvég szerint erősen negatív, legalábbis erről tanúskodik a 46 pontos átlagindex. A két nagy párt támogatói ugyanakkor magasabbra értékelik a politikusi elit népszerűségét, mint a kisebb pártok támogatói, vagy a bizonytalanok.

Mindkét oldalon a pártelnök a legnépszerűbb, Gyurcsány Ferenc (75 pont) és Orbán Viktor (79 pont) is vezet, ám az ellenkező oldalon ők a legnépszerűtlenebbek (11 és 19 ponttal).

Érdekesség, hogy a szocialista szimpatizánsok körében magas Kósa Lajos elfogadottsága (53 pont), olyannyira, hogy a második legelfogadottabb fideszes politikus, Varga Mihály alelnök 15 ponttal elmarad tőle (77 pont).

A Fidesz szavazói körében a kormánypárti politikusok közül a legmagasabb pontszámot Szili Katalin (48 pont) és Fodor Gábor (46 pont) érte el.

Sólyom László köztársasági elnök a népszerűség alapján inkább a jobboldali szavazókhoz áll közelebb (75 pont), míg a baloldali szimpatizánsok (43 pont) között Kósa Lajos népszerűbb nála.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×