eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Vagyont fizetnek a macskabolondok a genetikailag módosított kölykökért - képekkel

A legbátrabb egér, de még egy kisebb kutya is frászt kap a "világ leghatalmasabb, legritkább és legegzotikusabb" házimacskájától. Az Aserát az afrikai szerválból és az ázsiai leopárdmacskából tenyésztették ki.

Hatalmas, csúcsos fülét

, feltűnő bundáját vad őseitől örökölte az Asera, amely 1,2 méter magas, 25 évig él, és a súlya elérheti a 14 kilót. Az Egyesült Államokban kitenyésztett jószágot borsos áron - 12 ezer fontért (4,3 millió forintért) - árulják Nagy-Britanniában.

De meg is éri az árát, állítják a tenyésztők, az Asera ugyanis jó kedélyű és kiegyensúlyozott, szereti a gyerekeket, nem válogatós, csak egyetlen hátránya van: nem bírja a hideget.

"Bár nagyon drága, az Egyesült Államokban, Ázsiában és Oroszországban már sokat eladtak belőle. Egyelőre 9 hónapos várólistával lehet megrendelni a kölyköket" - dicsekedett az egyetlen brit tenyésztő, aki szerint az emberek 12 ezer fontnál többet költenek egy-egy jobb tévékészülékre vagy ékszerre.

Simon Brodie kaliforniai cége, a Lifestyle Pet genetikailag módosított háziállatokat tenyészt ki. Tenyésztettek már hipoallergén macskát is - ebből több ezret eladtak már, darabonként 4906 fontért (1,8 millió forintért).

Az Aser azért drágább, mint a legtöbb "tervezett" macska, mert minden kölyök garantáltan azonos színű és kinézetű - nincs tehát "zsákbamacska". "A legtöbb hibridmacska barátságtalan, nem lehet megsimogatni, és gyakran beteges is - az Aserát azonban 'készen': ivartalanítva, mikrocsippel ellátva szállítjuk házhoz."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×