eur:
389.69
usd:
362.75
bux:
68050.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szilvásy: A rendzavaróknak nincs támogatása

A szabálysértési és a gyülekezési törvény módosítását javasolja a Nemzetbiztonsági Kabinet - mondta a testület ülése után a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Szilvásy György kifejtette: az egyértelműbb szabályozás érdekében javasolják, hogy a bejelentés nélküli, de békés tüntetést ne kelljen azonnal feloszlatnia a rendőrségnek, vagy el lehessen távolítani a tüntetés helyszínéről azt a személyt, aki maszkkal takarja el arcát.

A miniszter arról is beszámolt: nincs információjuk arról, hogy november 4-ére valamilyen atrocitás készülne.

Hozzátette: az állami rendezvényeket biztosító operatív törzset továbbra is Gál J. Zoltán vezeti, de emellett a testület mellett a rendőrség és a nemzetbiztonság szakembereiből álló törzs is működik.

Szilvásy György az október 22-23-ai, valamint az október 26-ai budapesti utcai eseményekről szólva kifejtette: az a 100-200 ember, aki hajlamos az erőszakra, ünnepségek megzavarására nem kap támogatást sem közvetetten, sem közvetlenül politikai pártoktól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×