eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megkezdődik a harc az autósokért

Kedden jelentetik meg a jövő évi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítások tarifáit a társaságok. Az ügyfeleknek ismét bonyolult táblázatokra és kusza ajánlatokra kell felkészülniük, no meg néhány új szabályra is...

A Népszabadság azt írja, hogy kedden jelentetik meg a jövő évi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítások tarifáit a társaságok - az ügyfeleknek ismét bonyolult táblázatokra és kusza ajánlatokra kell felkészülniük, no meg néhány új szabályra, amely könnyebbé teheti a váltást - de utólag okozhat meglepetéseket. A tarifákat a biztosítók már korábban megküldték az online alkuszoknak, akik most is versenyeznek: ki tudja előbb a kínálatot személyre szabottan az internetre feltenni, ahonnan a legkönnyebb tájékozódni.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy több mint háromszor annyiba került volna egy játszótér felépítése egy Békés megyei faluban az ifjúsági tárca pályázatán keresztül, mint amennyiért a minisztériummal együttműködő vállalkozás végül pályázaton kívül megvalósította azt. A laphoz eljuttatott dokumentumokból kiderül, hogy a pályázat részeként a játszótér kiépítési költsége "akciósan" is 4 470 447 forint volt, és szinte ugyanezt a beruházást hónapokkal később a Faművesség Gemenc Kft. már alig több mint bruttó 1,3 millió forintért is elvégezte.

Az Index.hu-n olvasható, hogy a lakosság számára új lehetőségként jelent meg a magyar piacon az euró és a svájci frank alapúak mellett a japán jen alapú jelzáloghitel, amely csábítóan alacsony kamatozása miatt rendkívüli népszerű. Kondíciói első látásra még a többi devizahitelhez képest is kedvezőbbnek tűnnek, van azonban néhány vonásuk, amely további költségekkel és kockázatokkal jár az ügyfelek számára. A japán jen az egyik legnagyobb árfolyam-ingadozást mutató deviza, ami fokozott kockázatot jelent - figyelmeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Japán jenben határozzák meg a törlesztendő tőke- és kamatrészleteket, a törlesztés ugyanakkor forintban történik. A jenben fennálló tőke- és kamatrészleteket a törlesztés időpontjában érvényes forint/jen deviza-eladási árfolyamon számítják át forintra.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy Japánt is elérte a hitelválság. Szakértők szerint, a japán jegybank szerdán lefelé módosítja az idei gazdasági növekedésre korábban adott 2,1 százalékos prognózisát, és inflációs várakozásait. A legnagyobb japán bank bejelentette, hogy 260 millió dollárt kell leírnia a jelzálogpiaccal kapcsolatos befektetéseinek értékéből.

A Világgazdaságból kiderül, hogy a kereskedelmi etikai kódex egyéves de facto működése alatt a kereskedelmi etikai testülethez csupán egyetlen, az eljárásig is eljutott, illetve elbírált beadvány érkezett. Egy multinacionális céget panaszoltak be, amely elismerte a felelősségét, és intézkedéseket is tett a probléma megoldására. Szakemberek szerint a kódex és a jelentős piaci erőt szabályozó új kereskedelmi törvény hatására enyhülhettek a korábbi feszültségek. A csekély számú ügy másik oka az lehet, hogy a fogyasztók nemigen tudnak a lehetőségről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×