eur:
389.59
usd:
361.8
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fidesz: "szánalmas és nevetséges" szocialista lejáratási kísérlet

A Fidesz szánalmas és nevetséges lejáratási kísérletnek tartja a szocialisták állításait, amelyekkel Szijjártó Pétert szóvivőt akarják besározni - mondta Németh Zoltán, az ellenzéki párt győri vezetője.

Győr fideszes alpolgármestere bizottsági jegyzőkönyvekkel bizonyította, hogy az MSZP által kifogásolt két fideszes érintettségű vállalkozás pályázatát a győri önkormányzat gazdasági bizottságának két szocialista tagja mindkét alkalommal megszavazta, amikor a testület elé került az ügy, ugyanakkor a vállalkozásokkal kapcsolatban álló két fideszes politikus a voksolás előtt bejelentette érintettségét, és tartózkodott a szavazástól.

A győri Fidesz elnöke kitért arra, hogy ugyanezen pályázati kiírás alapján 2006-ban, még az MSZP-SZDSZ közgyűlési többség idején is kapott 500 ezer forintos támogatást a Radnóti Ákos érintettsége miatt most kifogásolt cég.

Németh Zoltán ugyanakkor arról is beszélt, hogy ebben az időszakban egymillió forintot nyert a Szenior 2003 Kft., amelynek ügyvezetője a szocialisták önkormányzati képviselőjelöltje volt 2006-ban, édesapja pedig a gazdasági bizottság tagja.

Szintén 600 ezer forintot nyert a KIR Kft., amelynek ügyvezetője Kun András MSZP-s képviselő fia - tette hozzá.

Neupor Zsolt, az MSZP győri szervezetének elnöke azt mondta: a győri önkormányzat gazdasági bizottsága, amelyet Szijjártó Péter vezet, súlyos milliókat ítélt meg fideszes politikusok és családtagjaik tulajdonában lévő cégeknek, és az eset bűncselekmény elkövetésének gyanúját is megalapozhatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×