eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Jövőre 8,4 százalékkal emelkedik a nyugdíjkassza

Jövőre az ideinél 8,4 százalékkal több pénz jut a nyugellátásra, így mintegy 760 ezer ember a szokásosnál nagyobb emelésre számíthat - jelentette be a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid elmondta: január elsejétől azok ellátása, akik 1991 és '96 között vonultak nyugalomba, az átlagosnál nagyobb arányban növekszik, a többletemelés mértéke attól függ, hány évig dolgoztak.

Hangsúlyozta: akinek 29 évnél hosszabb szolgálati ideje van, az többletévenként további fél százalékos, legfeljebb 10 százalékos külön emelést kap. Ez 520 ezer idős embert érint.

Daróczi Dávid hozzátette: emellett az átlagosnál nagyobb emelésre számíthat 240 ezer rokkantnyugdíjas is.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a nyugdíjszámításra vonatkozó, januártól érvényes szabályozás a rendszer hosszú távú fenntarthatóságát segíti. Úgy vélte: azok járnak majd jobban, akik hosszabb szolgálati idővel rendelkeznek.

A módosítás ellen több civil szervezet és érdekképviselet is tiltakozott.

A fideszes Iván László szerint 2008 a válság éve lesz a nyugdíjasok számára, mert a megélhetési költségek növekedését nem követik a nyugdíjak.

Mint mondta, a 2008-as költségvetésben a nyugdíjakra 2677 milliárd forint van, ami valóban több, mint a tavalyi, de ez nem fedezi a nyugdíjasokat érintő inflációt, ami jövőre elérheti a 12-13 százalékot.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 12:46
×
×
×
×