eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Demszky javaslata: mindenki perelje be a tüntetőket, akit kár ért

Demszky Gábor főpolgármester arra biztatja a főváros cégeit és a magánszemélyeket is, hogy pereljék be azokat, akikről bebizonyosodik, hogy kárt okoztak pénteken az engedély nélkül tartott tüntetéseken.

Különböző kezdeményezéseket jelentett be Demszky Gábor annak érdekében, hogy visszatartsunk mindenkit a hídfoglalástól, az engedély nélkül tartott tüntetésektől. Többek között úgy véli, hogy a fővárosi közgyűlésnek kezdeményeznie kell a szabálysértési bírságokra vonatkozó rendelkezések szigorítását.

Emellett minden károsultat arra bíztat, hogy jogi úton szerezzen érvényt az igazának: perelje be azokat, akik kárt okoztak neki. Mivel lesznek szabálysértési és büntetőeljárások ebben az ügyben, azonosíthatóak az elkövetők - vélekedett főpolgármester.

Demszky Gábor szerint ennek sokkal nagyobb visszatartó ereje lehet, mint a rendőrségi fellépésnek. A főpolgármester elmondta, hogy a Budapestet, illetve cégeit ért károk felmérése még tart. Kártérítést várhatóan nem a főpolgármesteri hivatal, hanem a BKV és a tűzoltóság kezdeményezhet. "Ha a károsultak minket megkeresnek, a főváros szívesen nyújt ügyvédi-jogi segítséget a polgári perhez" - tette hozzá Demszky Gábor.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×