eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A hídblokád dobosának speciális láthatósági mellénye van

A taxisblokád 17. évfordulója alkalmából blokádot és polgári engedetlenségi mozgalmat szervezett péntek reggelre az Erzsébet hídra a Kuruc Infó internetes portál.

A város közlekedését megbénító akció célja a kormány megbuktatása volt. A hídblokád reggel 8 órakor, dobpergéssel kezdődött.

Az InfoRádió a demonstráció kezdete előtt beszélt Novák Előddel, a hídblokádra szólító dobossal.

Miért igazoltattak a rendőrök?


Egy "politikai elítélt" feliratú láthatósági mellény van rajtam, talán ez provokálta ki az igazoltatást. Semmit nem követtem el, így engedték, hogy szabadon távozzak. Ez is nagy dolog, mert idén már háromszor állapította meg a bíróság, hogy jogtalanul állítottak el, ezért is hordom ezt a mellényt. A jogtalan előállításokért milliós kártérítések járnának, de a jelenlegi helyzetben a rendőrségnek erre a pénzre inkább fegyverkezés miatt van szüksége.

Mire számít?

Bízom benne, hogy a taxisblokád évfordulóján bebizonyosodik, hogy jogállam van, nincs kettős mérce, és nem fogják a békés tüntetést feloszlatni, csak amiatt, mert nincs bejelentve.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×