eur:
394.58
usd:
354.65
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Tarlós: "Remélem, hogy javul majd a Fidesz és az MDF kapcsolata"

Stratégiát, operatív terveket is tartalmaz az a budapesti városterv, amelyet a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője jegyez. Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: a közgyűlésben az ellenzéknek megalapozott és hiteles kritikát kell megfogalmazni a budapesti vezetésről.

Egyeztet a Fidesz országos pártelnökével, mielőtt nyilvánosságra kerül a párt fővárosi frakciójának budapesti városterve, amelyben szerepel Budapest helyzetének értékelése, fejlesztésének stratégiája, valamint az operatív feladatokról szóló fejezetek - mondta Tarlós István.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője közölte: nagyobb hangsúllyal kezeli a biztonságos működést és üzemeltetést, a fejlesztésekkel pedig óvatosabb, mint a mostani vezetés.

"Egy városvezetőnek nemcsak az az egyetlen feladata, hogy utakat építsen, iskolákat működtessen, hanem kell sugallnia valamiféle szellemiséget is: hogy ebben a városban vannak mindenkire kötelező szabályok, hogy a város polgárai biztonságban érezhetik magukat" - jelentette ki Tarlós István.

A politikus hozzáfűzte: nem számít arra, hogy 2010 előtt lesznek a választások.

Hiteles kritikák, alternatívák

Az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy van a fővárosi koalíciónak egy olyasfajta kényszere, ami a kormánykoalícióból következik, éppen ezért nehéz operatív eredményeket - rendeleteket, komoly hatással járó határozatokat, jelentős költségvetési tételekről szóló döntéseket vagy strukturális változásokat - csak nehezen, politikai alkuk folytán lehet elérni - mondta a fővárosi Fidesz-frakció vezetője.

Tarlós István hozzátette: az ellenzéknek éppen ezért megalapozott és hiteles kritikákkal kell előállnia, jobb eredményekkel kecsegtető alternatívákat kell kidolgoznia, mint a koalíciónak, és ezeket hitelesen kell megjelenítenie a közvélemény előtt.

A politikus közölte: reméli, hogy javul majd a Fidesz és az MDF kapcsolata.

Tarlós István, aki a választások idején komolyan bírálta a demokrata fórumot, az akkor történtekkel kapcsolatban fenntartja véleményét. Ugyanakkor - mondta - a városban változások szükségesek, ennek érdekében pedig minden korábbi negatív tapasztalat ellenére meg kell próbálni javítani a kapcsolatot.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×