eur:
394.58
usd:
354.65
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Idén már nem lesz nagyobb meglepetés adóügyben

Nem készít nagyobb meglepetést az őszi adócsomagban a Pénzügyminisztérium az eddig megismert módosításokhoz képest, továbbá sem az MSZP, sem az SZDSZ nem áll elő új javaslatokkal az adótörvények vitájában.

A Népszabadság arról ír: lassan egy éve, hogy kirobbant az átcímkézett élelmiszereiről elhíresült M.E.G.A. Trade botránya, majd nem sokkal utána egy másik törökbálinti cég, a Pálma Fruit 90 Kft. ellen is ugyanazzal a gyanúval indult vizsgálat. Mindkét ügyben nyomozás indult, de az azóta eltelt kilenc hónap alatt nem sikerült vádat emelni a két cég vezetői ellen. A M.E.G.A. cégcsoportra még a bírságot se szabták ki.

A Magyar Nemzet szerint megalakult a Multinacionális Cégek Károsultjainak Egyesülete, hogy a hazánkban teljes erőfölénnyel bíró multitársaságokkal szemben valamilyen civil kontrollt hozzon létre, mivel - ahogy azt a honlapjukon közlik - az állami oldalról nem tapasztalnak semmilyen komolyabb érdekképviseletet. A szegedi székhelyű egyesület szerint a multiláncok marketingpolitikája egyoldalú, sajátos versenyszemléletük pedig tönkreteszi a hazai beszállítókat. Az alapító a saját cégével járt pórul az egyik hipermarkettel szemben.

Nagy erővel terjeszkednek Európában és Amerikában a generikus gyógyszerek indiai és távol-keleti gyártói - írja a Világgazdaság. Előretörésük egyik fő magyarázata, hogy 2007 és 2010 között minden évben 16-20 milliárd dollár forgalmat realizáló originális készítmény szabadalma jár le, s ez nagy piacbővülést jelent az utángyártott termékeket forgalmazó cégeknek, amelyek nem költenek kutatásra, reklámra, így alacsonyan tudják tartani áraikat. E piaci szereplők rohamtempóban törnek előre a magyar piacon is, emiatt több aggály is megfogalmazódott. Szakértők szerint azonban nincs alapjuk azoknak a félelmeknek - főleg a halálos áldozatokat követelő kínai gyógyszer-hamisítási ügy után -, amelyek szerint az Ázsiából származó készítmények károsak.

A Napi Gazdaság információi szerint nem készít nagyobb meglepetést az őszi adócsomagban a Pénzügyminisztérium az eddig megismert módosításokhoz képest, továbbá sem az MSZP, sem az SZDSZ nem áll elő új javaslatokkal az adótörvények vitájában - legalábbis ilyen értelemben nyilatkoztak a lapnak a pártok szakértői. A szeptemberben a parlament elé kerülő adótörvény-módosításokat tehát a kormánypártok várhatóan nem szedik szét, így a nagyobb vita jövő tavasszal várható. Akkor a komolyabb reformértékű kérdésekben kell majd dönteniük a kormánypártoknak, az ingatlanadóról már nem is beszélve.

Aláírták a magyar ingatlanpiac eddigi legnagyobb volumenű tranzakciójának szerződését - olvasható a Portfolio.hu-n. Az október végére elkészülő Arena Plazáért a brit AIM 380-400 millió eurót fizet a fejlesztő Plaza Centersnek, a végső vételár a végleges bérleti feltöltöttségtől és a bérleti díjbevételtől függően alakul majd ki. A bevásárlóközpont tranzakciós hozama a szerződők közlése szerint megközelíti a 6 százalékot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×