eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Gyurcsány szerint példátlan sikereket érhet el az ország

Jelentős beruházásokat vár az Új Magyarország Fejlesztési Tervtől az észak-magyarországi régióban a miniszterelnök, aki szerint az elmúlt években példátlan sikereket érhet el az ország.

Gyurcsány Ferenc Miskolcon azt mondta: a terv nemcsak a terek, utcák, iskolák átépítéséről szól, hanem új programok és módszerek bevezetését is tartalmazza.

"Amennyiben ilyen egyetértésben, teljesítményben, tempóban képes dolgozni az ország, akkor olyan sikereket érhet el, amire az elmúlt években még nem volt példa" - tette hozzá a kormányfő.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió Magyarország 15 operatív programja közül 13-at már elfogadott, és hamarosan a másik két dokumentációhoz is hozzájárulását adja.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter közölte: eddig 2600 pályázat érkezett az Új Magyarország Fejlesztési Tervre, a 262 támogatott projekt 1.300 milliárd forint támogatást kap.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×