eur:
385.94
usd:
354.7
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

A tábornok a nyomozónak: "fogja be a száját, különben baja esik"

Még mindig tart a belső vizsgálat a Nemzeti Nyomozó Irodánál az iratlopási ügyben. A rendőrség továbbra sem nyilatkozik. Közben pedig két rendőrt kirúgtak, egyet pedig áthelyeztek.

Továbbra is egy államtitoknak minősülő irat hiányzik a Nemzeti Nyomozó Irodától nem pedig öt, ahogy arról a sajtóhírek szóltak.

A titkos iratokat ugyanis átnézték, megszámolták a nyomozók és kiderült, hogy továbbra is csak egy dokumentum került egy újságíróhoz.

De azt továbbra sem tudható, hogy miként jutott ki az irat. Többen már arról beszélnek, hogy az iroda egyik titkárnője segítette az újságírót.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodánál történt államtitoksértési ügyben egy rendőrt már felfüggesztettek állásból de csak azért mert illetéktelenek előtt beszélt a titkos információkról.

A lap egyébként úgy tudja nem ez az első eset, hogy rendőröket érnek tetten államtitoksértésen.

Közben pedig távozott a testülettől a diósdi kettős gyilkosság felderítésére létrejött csoport vezetője. Varga Béla százados szerdán hagyta ott a rendőrséget állítólag közös megegyezéssel.

Az ügy érdekessége, hogy a rendőrt nemrég maga a Pest megyei főkapitány tüntette ki mert az ország egyik legnagyobb és legveszélyesebb bűnszervezetét fogták el a nyomozók.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a nyomozónak egy tábornok azt mondta: fogja be a száját, különben baja esik. Ugyanakkor a nyomozás célkeresztjébe került bűnözői csoport - ugyancsak sajtóhírek szerint - több magas rangú rendőrrel is jó kapcsolatot ápolt.

Állítólag egy rendőr többször súgott a csoport tagjainak, hogy mikor hallgatják le a mobil telefonjaikat. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki az áruló rendőr csupán azt, hogy a pest megyei nyomozón kívül még távozott az Országos Rendőrfőkapitányság helyettese szóvivője is. Felmentését nem indokolták.

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság egyik sajtóügyeletesét pedig a gödöllői rendőrkapitányságra más beosztásba helyezték. Azt sem tudni, hogy a bűnözői csoporthoz, vagy az államtitoksértéshez van-e köze a három rendőrnek ugyanis mindenki hallgat. A felmentetteknek pedig nem indokolták a döntést.

A Koszi-klán néven ismerté vált bűnözői csoport nevéhez fűződik a diósdi kettős emberölés, számos olajlopás, valamint több bank és pénzszállító kirablása is a csoport számlájára írható.

A HVG úgy tudja, hogy a csoport aktáiban több magas rangú rendőri vezető neve szerepel. A gyanúsítottak azt vallották, hogy üzleti illetve baráti kapcsolatban álltak velük.

Hogy ez igaz-e, vagy sem, esetleg a csoport csak a rendőrség lejáratására törekszik nem tudni, ugyanis senki sem beszél az ügyről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×