eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

A fiatalok harmada nem tudja, ki a magyar miniszterelnök

Egy felmérés szerint a 12-15 évesek 64 százaléka tudta megnevezni a miniszterelnököt, a köztársasági elnök nevét a 8-12 évesek közül csak minden negyedik, a 12-15 évesek közül pedig minden második diák ismerte.

A Népszabadság azt írja, hogy a 12-15 évesek 64 százaléka tudta megnevezni a miniszterelnököt, a köztársasági elnök nevét a 8-12 évesek közül csak minden negyedik, a 12-15 évesek közül pedig minden második diák ismerte. A koalíció összetételével nagyjából a gyerekek fele van tisztában. A megkérdezettek közül voltak, akik úgy hitték, hogy a fiatalok, illetve a vallásos emberek jelentik az ellenzéket. Orbán Viktor a legismertebb név a politikusok között, de akadt, aki egyszerűen csak kordonbontóként ismerte. Gyurcsány Ferenc is ismert, a gyerekek egy része ugyanakkor őt vagy gazdag üzletemberként vagy volt KISZ-vezetőként nevezte meg. Ezek derültek ki abból a felmérésből, amelynek keretében kétezer, 8-15 éves somogyi diákot faggatott Tóth Istvánné, a Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskola adjunktusa. A három év adataiból most készült összegzés azért is érdekes, mert felmerült, hogy Magyarországon is 16 éves kor legyen a szavazati jog alsó határa.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy levélben fordult az Egészségügyi Minisztériumhoz a Magyar Kórházszövetség, mert kiderült: az emelt összegű vizit- és kórházi napidíjból, is csak háromszáz forintot tarthatnak meg a szolgáltatók, a fennmaradó összeget elvonja az egészségbiztosító. Az egészségügyi tárca nem tervez változtatást.

A Világgazdaság írja, hogy kedvező félévet tudhat maga mögött a vám- és pénzügyőrség, a bevételei jóval magasabbak, mint tavaly ilyenkor. Továbbra is a jövedéki adók beszedése a sikerágazat. Itt több mint 40 milliárddal többet könyveltek el.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy Józsefvárosban példátlanul emelkednek a bérlakások bérleti díjai szeptembertől. Akad olyan ingatlan, amelynek a bérleti díja a háromszorosára nő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×