eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elhunyt Madaras József színművész

Elhunyt Madaras József, Kossuth-díjas színmuvész. Emlékezetes filmje volt A ménesgazda, a 80 huszár és a Kántor című televíziós sorozat.

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművész a pilisi Máriahalom községben, egy magánpanzióban élt, már egy éve. Madaras Józsefet a szobájában, az asztalra borulva találta kedden délelőtt a panzió igazgatónője - mondta el az MTI-nek Tóth Hermina, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének munkatársa.

Madaras József 1958-ban végzett a Színművészeti Főiskolán. Egy-egy évig a Győri Kisfaludy Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, majd a Déryné Színház társulatának tagja volt, 1966-ig a Thália Színházban játszott.

Emlékezetes filmje volt A ménesgazda, a 80 huszár és a Kántor című televíziós sorozat.

Tagja volt a Nemzeti Színház, és a Mafilm társulatának. 1992-ben súlyos koponyasérülése után hónapokig kómában volt, majd 8 év alatt újra tanult járni és beszélni

2001-től kisebb szerepeket is elvállalt. Legutóbb az Oscar-díjas Szabó István Rokonok című filmjében szerepelt.

Madaras József 70 éves volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×