eur:
396.88
usd:
359.57
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Szijjártót választották a Fidelitas elnökének

Ismét Szijjártó Pétert választották meg a küldöttek a Fidelitas elnökévé az ifjúsági szervezet Székesfehérváron tartott tisztújító kongresszusán.

A szervezet országos ügyvezető alelnökeként a 25 éves szombathelyi Ágh Péternek szavazott bizalmat a kongresszus, továbbá az alelnöki posztra pályázó 26 jelölt közül 14 alelnököt választottak a küldöttek.

A kongresszus első napján köszöntötte a küldötteket és beszédet mondott Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke, majd a 620 küldött elfogadta az elnökség beszámolóját, valamint módosította az alapszabályt és vasárnap megválasztotta a tisztségviselőket.

Az alapszabályt a választókerületi rendszerre való áttérés miatt változatták meg, továbbá azért, mert - mint Szijjártó Péter fogalmazott - 17 évvel a rendszerváltoztatás után "még mindig küzdeni kell az alapvető emberi szabadságjogokért", és ezt a küzdelmet a fiataloknak fel kell tudniuk vállalni.

A szervezet elnökének szavai szerint a 400 helyen, 11 ezer taggal működő, és az ország legnagyobb és legerősebb ifjúsági szervezetének számító Fidelitas a következő két évben meg kívánja őrizni és erősíteni a pozícióit. Gondot fordít az utánpótlásra, továbbá annak ellenére, hogy a politikai elit "egy része hazugságaival megnyirbálta a politikába vetett bizalmat", fontosnak tartja, hogy a fiatalok részt vegyenek a közéletben, annak formálásában, és a döntések kialakításában.

A kongresszus munkájának befejezéseként megszavazta a "Mit kaptál Gyurcsány Ferenctől?" elnevezésű "hazugság-pályázat" kiírását, amit abból az alkalomból írnak ki, hogy május 26-án lesz egy éve, hogy elhangzott a kormányfő balatonőszödi beszéde.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

A vártnál gyengébb pénteki munkaerőpiaci adatra megütötték a tőzsdéket, 1-3 százalék közötti esést szenvedtek el a vezető amerikai indexek a múlt hét végén. Ezek után Ázsiában is hasonló volt a helyzet, az új kereskedési hét gyengén indult a térségben, viszont Európában már emelkedést láthattunk, és az USA-ban is megérkezett a felpattanás. A héten hazai és külföldi inflációs jelentésekre, az amerikai elnökjelölti vitára, és többek között az EKB kamatdöntésére lesz érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×