eur:
385.29
usd:
354.4
bux:
68309.95
2024. május 21. kedd Konstantin

Szilvásy vizsgálatot indított a titkosszolgálatnál az újságírók ügyében

Vizsgálatot kezdeményezett a Nemzetbiztonsági Hivatalnál a kancelláriaminiszter az építkezésénél járt újságírók ügyében.

Szilvásy György elmondta: természetesnek tartja és megérti, hogy az újságírók csak a munkájukat végezték, amikor felőle érdeklődtek, de - véleménye szerint - ugyanígy jártak el a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is.

A kancelláriaminiszter szerint a hivatalnak kötelessége, hogy amennyiben egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló személyről valakik információkat próbálnak gyűjteni, ellenőrizze, hogy valójában kik és milyen célból teszik ezt.

Szilvásy György úgy fogalmazott: egy demokráciában az újságíróknak szabadon és háborítatlanul kell dolgozniuk, ezért az ügy részleteinek tisztázása érdekében vizsgálatot kezdeményezett a Nemzetbiztonsági Hivatalnál.

A Magyar Nemzet szombati számában azt írta: a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai felkeresték a lap újságíróját két hónappal azután, hogy egy kollégájával Lesencefalun, Szilvásy György kancelláriaminiszter építkezésén járt.

A Nemzetbiztonsági Hivatal Távirati Irodához hétvégén eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta: a látogatás célja az volt, hogy az ilyen esetben kötelező vizsgálatot megnyugtatóan lezárják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×