eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kistérségeket támogatná az egészségügyi tárca

Húsz-huszonöt kistérségi társulásban hozna létre járóbeteg-ellátó rendelőintézetet az egészségügyi tárca - mondta a minisztérium államtitkára. Horváth Ágnes szerint jelentős egészségügyi többletforrásra számíthatnak a települések, ha többcélú kistérségi társulásokba szerveződnek.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádiónak elmondta: a kistérségeknek az egészségügyben is vannak lehetőségeik, ilyen lehet például a központi ügyelet kialakítása.

Horváth Ágnes hozzátette: ilyenkor egy központi telephelyen, akár különböző fejlesztési támogatások igénybevételével alakítják ki az orvosi ügyeletet, amelyhez az Országos Egészségbiztosítási Pénztár többletfinanszírozást tud biztosítani, így jobban megéri működtetni.

Az államtitkár közölte: a fő szempont a minőség, és így sokkal magasabb színvonalú ellátást lehet garantálni a betegeknek.

Az Egészségügyi Minisztérium 20-25 kistérségben célzott pályázat keretében tervezi fejleszteni a járóbeteg-szakrendeléseket.

Ezekben az intézményekben a tárca a lakosság általános egészségi állapotát javító programokat szervezne - jelentette ki Horváth Ágnes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×