eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gyurcsány: a kormánybuktató ellenzéki politika megbukott

A miniszterelnök szerint a kormány megbuktatását célzó ellenzéki politika megbukott. Gyurcsány Ferenc a parlamentben napirend előtt méltatlannak nevezte, ha a legnagyobb ellenzéki párt elnöke március 15-én a kormány elkergetéséről beszél. A Fidesz szerint ha a kormányfő párbeszédet akar, ne rágalmazza az ellenzéket.

Gyurcsány Ferenc a parlamentben napirend előtt hangsúlyozta: Magyarország többsége tiszteletben tartja az alkotmányt, nem ad támogatást az ilyen "kalandorpolitikának".

A kormányfő szerint a magyar parlamenti többség erős, és hisz abban, hogy az általa képviselt politika az ország, a nemzet javát szolgálja.

A miniszterelnök Orbán Viktor Fidesz-elnök március 15-i beszédére utalva közölte: érvényes és eredményes népszavazás végeredményét a kormány magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Gyurcsány Ferenc szerint méltatlan és Magyarországot megszégyeníti, ha a legnagyobb ellenzéki párt elnöke március 15-én a kormány elkergetéséről beszél. A kormányfő hozzátette: nem kell kettős beszédet használni.

Navracsics: a Fidesz nem folytat kettős beszédet

A Fidesz frakcióvezetője szerint ha a miniszterelnök párbeszédet akar, ne támadja a másikat, ne rágalmazza az ellenzéket és annak vezetőjét.

Navracsics Tibor leszögezte: a Fidesz nem folytat kettős beszédet.

A KDNP frakcióvezetője, Semjén Zsolt felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a kormány háborút visel saját nemzete ellen, de a népszavazással a népnek meglesz a lehetősége arra, hogy beírja az elégtelent a kabinet ellenőrzőjébe.

Kuncze: nem kellene Orbánnal foglalkozni

Nem kellene foglalkozni Orbán Viktorral - reagált Kuncze Gábor (SZDSZ) a kormányfő napirend előtti felszólalására hétfőn.

A politikus szerint, amit a Fidesz elnöke csinál, nem szól másról, mint arról "az eszement sértettségről", hogy elvesztett két választást, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy parlamenten kívüli eszközökkel kikényszerítse a kormány megbuktatását.

A szocialista frakcióvezető azt a kérdést tette fel: biztos-e, hogy fenntartható még az "egy a tábor" jelszava, amely azt fejezte ki, egy táborba tartozik mindenki, aki a kormány távozását akarja.

Lendvai Ildikó véleménye szerint a többség a nyugalomra szavazott március 15-én.

Az MDF elnöke kiemelte: a parlamenti ellenzék nem egységes, van egy anarchista magatartású és van egy európai értelemben vett, cselekvő ellenzék.

Dávid Ibolya közölte: a randalírozók már elhitték magukról, demokraták attól, hogy véleményüket nyilvánosan kifejthetik. Hozzátette azonban: "március 15-én bűncselekmények sorozata valósult meg az utcákon".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×