eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Fodor: az SZDSZ veszít, ha csak a sikerre épít

Fodor Gábor szabad demokrata elnökjelölt szerint vidéken meg kell erősíteni a liberális vonulatot. A vidéki emberek megszólítására képes program fontosságáról a kormánypárti politikus győri sajtótájékoztatóján beszélt.

A liberális elnökjelölt azt mondta, pártelnökké választása esetén a vidék megerősítése érdekében a megyei SZDSZ-elnököket be akarja vonni a politikai döntéshozatalba.

Fodor Gábor hozzátette: olyan fórum létrehozásában gondolkodik, amelynek keretében a megyei elnökök részesei lehetnek a politikai döntéshozatalnak.

"Ez jelentős újítás lenne az eddigi hagyományokhoz képest" - szögezte le.

Megjegyezte: a megyei elnökök eddig csupán tájékoztató fórumokon vettek részt.

Fodor Gábor kiemelte, pártelnökként erős középpárttá akarja tenni a Szabad Demokraták Szövetségét, törekvése továbbá, hogy a liberális párt a 2010-es országgyűlési választásokon 10 százalékos eredményt érjen el.

Fodor szerint nem lehet csak a sikeres emberekre építeni

Az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: a két elnökjelölt programja között az a markáns különbség, hogy míg Kóka János programja a gazdaságban sikeres emberekre épít, addig ő a szabadságszerető embereket akarja megnyerni, akik között vannak sikeresek és nem sikeresek.

"Ha az SZDSZ csak a sikerre akar építeni, akkor veszíteni fog" - vélekedett.

A Fidesz népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban elmondta: a referendum destabilizálhatja az ország helyzetét. Kitért arra, hogy a Fidesz részéről eleve a reformok megakasztása volt a cél, pedig a reformok kulcskérdésnek számítanak ma Magyarország számára.

A népszavazási kezdeményezés egyértelműen a reformokkal megy szembe. A szabad demokraták ezt nem tartják helyesnek, azonban az Alkotmánybíróság döntését minden körülmények között betartják - mondta a politikus.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×