eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hátulról támadnak a kéretlen szélvédőmosók

Az enyhébb idővel megjelentek Budapest utcáin a kéretlen szélvédőmosók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság határozott fellépést ígér az autósokat zaklató "szolgáltatókkal" szemben.

A BRFK közlekedésrendészeti osztályvezetője az InfoRádióban elmondta: fellépnek az erőszakos szélvédőmosók és kéregetők ellen, de az illegális szórólap-osztogatók és virágárusok is problémákat okoznak.

Szécsi Tibor emlékeztetett arra, hogy tavaly például egy autók között üzletelő virágárus lett halálos baleset áldozata.

Az osztályvezető megjegyezte, hogy nagyon sokan vannak az ablakmosók és társaik, nehéz a rendőrök dolga, és arra kéri az autósokat, hogy ha ilyet tapasztalnak, akkor jelentsék a rendőrségi segélykérő számon.

Szécsi Tibor hozzátette: visszatérően és fokozottan ellenőrzik a problémás kereszteződéseket.

A BRFK közlekedésrendészeti osztályvezetője a szankciókról azt mondta: először figyelmeztetik a kéretlen szolgáltatókat, ezután szóba jöhet a helyszíni bírság vagy a szabálysértési feljelentés is, de adott esetben elő is állíthatják őket.

A sok esetben az autó hátsó része felől érkező és a tiltakozásra időt sem hagyó munkamódszerről Szécsi Tibor azt mondta, hogy az ablakmosók a tapasztalatok szerint határozott felszólításra azért abbahagyják a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×