eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elképesztően durva hibák a vadonatúj kórházlistában

Az Egészségügyi Minisztérium honlapján már olvasható az a lista, amelyből kiderül, hogy az ország különböző pontján élőknek melyik kórház nyújt kötelezően ellátást. Az összeállításba rengeteg hiba csúszott, azt ugyanis nem feltételezzük, hogy a tárca valóban úgy gondolja, hogy például az esztergomi gyermekeknek a győri kórházba kellene befeküdniük fül-orr-gégészeti ellátásért.

Az InfoRádió találomra keresett rá néhány városra. Kiderült, hogy igen nagy bajban vannak azok a celldömölki szülők, akiknek gyermeke sokat betegeskedik.

A Vas megyei település lakói ugyanis gyermek fül-orr-gégészeti ellátást Győrben, gyermekszemészeti ellátást Budapesten, a Semmelweis Egyetem klinikáján, gyermek-tüdőgyógyászati ellátást pedig Kaposváron kaphatnak.

Ha gyermeküknek kardiológiai kezelésre van szüksége, akkor Szombathelyre kell menniük, ha gasztroenterológust keresnek, Pécsre kell utazniuk.

Hasonló kálváriára számíthatnak a Békés megyei Elek lakói is. Õk Szegedre, Budapestre, Szolnokra és Debrecenbe vihetik gyerekeiket, ha különböző problémák merülnek fel. Ugyanerre számíthat szinte minden Békés megyei település lakója.

A Vas megyében lévő Répcelak lakóinak élete sem lesz könnyebb. Gyermeküket a 180 kilométerre lévő Kaposvárra, a 245 kilométerre lévő Pécsre és a 66 kilométerre lévő Győrbe kell vinniük a különböző ellátásokért.

Úgy tűnik, addiktológiai ellátást nem sok helyen nyújtanak az országban, ugyanis az általunk kikeresett összes település lakóit a Hajdú-Bihar megyei Nagykállóba küldi a rendszer, például a Baranya megyében lévő Orfű lakóit is.

A listát itt találja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×