eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Semjén: Gyurcsány végrehajtotta a halálos ítéletet

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Molnár Lajos egészségügyi miniszter végrehajtotta a halálos ítéletet a kórházakon - jelentette ki a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője.

Semjén Zsolt - a Soltész Miklós országgyűlési képviselővel közös sajtótájékoztatóján - azt mondta: számos kórházat szüntet meg a Gyurcsány-kormány, és számos helyen megszűnik az aktív gyógyító tevékenység is.

A politikus felszólította Gyurcsány Ferencet és Molnár Lajost, hogy ne üzleti szempontjaikat, hanem a betegek érdekeit tartsák szem előtt.

Soltész Miklós elmondta: az egészségügyben várhatóan 1.500 orvost és mintegy négyezer szakdolgozót bocsátanak el. Hozzátette: a kormány korlátozza az emberek szabad orvosválasztásának jogát is.

Soltész Miklós a megszűnő intézmények között említette a borsodi FMC dialíziscentert, a budapesti Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központot, a budapesti Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézetet, a Kecskeméti Repülőkórházat, valamint az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet.

"Nem valószínű, hogy ezekből bármelyiket is ki fogják venni" a bezárandó intézmények listájából - fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus szólt azokról a változásokról is, amit az intézményekben az aktív gyógyítás megszűnése okoz.

A politikus az e körbe sorolt intézmények között említette - egyebek mellett - a Budai Gyermekkórházat, a budapesti Szent Rókus Kórházat, Harkányban a Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdő-kórházat, a miskolci Szent Ferenc Kórházat, illetve a soproni Állami Szanatóriumot.

Soltész Miklós elmondta: a fővárosban számos szülészeti és nőgyógyászati osztály is megszűnik.

A tervek szerint megszűnő nőgyógyászatokon közel 8 ezer gyermek született a múlt évben. E nőgyógyászati osztályok megszűnése esetén az eddiginél is nagyobb lesz a zsúfoltság, a szülő nők még rosszabb körülmények közé kerülnek - tette hozzá.

Az egészségügyben várhatóan 1.500 orvost és mintegy négyezer szakdolgozót bocsátanak el, akikkel a kormány nem törődik - mondta a politikus.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Augusztus 30-án Vietnam és a Fülöp-szigetek megállapodott egymással a katonai és védelmi kapcsolatok elmélyítéséről. A felek abban is egyetértettek, hogy a jövőben fokozzák a tengeri biztonsági együttműködésüket. Phan Van Giang vietnami és Gilberto Teodoro Fülöp-szigeteki védelmi miniszterek azt is bejelentették, hogy még 2024-ben a védelmi kontaktus elmélyítéséről szándéknyilatkozatot kívánnak aláírni. A két távol-keleti ország közeledése komoly kérdéseket vet fel a feszült régióban, ahol persze mindegyik térségi nagyhatalomnak megvan erről a maga a véleménye.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×