eur:
390.68
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Horn továbbra is kitart Kádár mellett

Horn Gyula volt kormányfő szociáldemokrata politikusnak nevezte Kádár Jánost, az MSZMP egykori vezetőjét azon a fórumon, amelyet az MSZP Nyugdíjas Tagozatának vendégeként tartott Tolnán.

A politikus arra a hallgatói felvetésre válaszolta ezt, amely Gyurcsány Ferencnek a pártkongresszuson elhangzott értékelését bírálta Nagy Imre és Kádár János szerepének megítélésében.

"Én kísértem őt egy franciaországi úton, ahol arról győződhettem meg, hogy igenis Kádár János, nyugodtan merem mondani, szociáldemokrata politikus volt" - jelentette ki Horn Gyula.

"Semmi értelme új frontot nyitni, szembeállítani két ember emlékét" - mondta Horn Gyula, hozzátéve, ezt a véleményét a párt elnökének is megfogalmazta.

"Kádár János olyat tett meg, amit kevés magyar politikus (...), az embereknek biztonságot teremtett, a megélhetés biztonságát" - szögezte le.

A szocialista politikus köszönetet mondott a jelenlévőknek, hogy mint mondta, most is kibírják, elviselik a nehézségeket, amit a költségvetési megszorítások, a reformok és a jövőt meghatározó fejlesztések együtt rónak rájuk.

"A célokkal nagyobb bajok nincsenek, de a megvalósításuk nagy próbatételt jelent" - mondta.

Megítélése szerint "nem kis dolog az egészségügyi reform, de egy sor területen már közel áll a befejezéshez".

Horn Gyula alapvetően fontosnak nevezte, hogy "közbizalmat, együttműködést kell teremteni, ami nélkülözhetetlen a továbblépéshez".

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×