eur:
390.7
usd:
366.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Feldmájer: a zsidók maradjanak otthon március 15-én

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetője minden zsidó származású honfitársának azt ajánlja, maradjon otthon a március 15-i nemzeti ünnepen. Feldmájer Péter erről a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozott.

A Mazsihisz vezetője az MTI-vel közölte: régóta nem volt ennyire intenzív az antiszemitizmus Magyarországon.

"Ha valaki nem akarja azt hallgatni, hogy itt mindenért a zsidók a hibásak, ha valaki nem akar árpádsávos zászlók erdeivel találkozni, és nem akarja végighallgatni a különböző szlogeneket, akkor maradjon otthon" - fogalmazott.

A Mazsihisz elnöke azt mondta, hogy elsősorban az idős embereknek javasolja azt: tartsák távol magukat az utcai rendezvényektől, mert előfordulhat, radikális kormányellenes tüntetők is demonstrálnak majd az utcákon.

A Mazsihisz elnöke közölte: habár a nemzeti ünneppel kapcsolatban csak újságírói kérdésre válaszolva mondta el véleményét, álláspontja tükrözi az egész szervezet nézetét.

"Itt az ideje szembenézni a valósággal" (...), régóta nem volt ilyen intenzitású antiszemitizmus Magyarországon" - tette hozzá.

Nem az antiszemiták száma növekedett radikálisan, hanem jóval "hangosabb és publikusabb" lett a kirekesztő nézeteket vallók köre - jelentette ki Feldmájer Péter, hozzátéve, hogy szerinte "tízezer ember akarja tönkretenni tízmillió ember ünnepét".

A szervezet vezetőjét annak kapcsán kereste meg a Reuters, hogy a hitközség hivatalos lapjában a "Ha kedveli a nyugalmat, ha szereti a biztonságot, ha elege van a zsidózásból és a nyilasokból, töltse nemzeti ünnepünket külföldön" címmel jelent meg írás, amit aztán a Magyar Nemzet is idézett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×