eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Négyes metró: meghosszabbítanák, de nincs rá pénz

Egyetértettek a parlament közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési albizottság képviselői, hogy szükséges a négyes metró meghosszabbítása a budaörsi virágpiacig. A kormány pénzügyi okok miatt nem támogatja a javaslatot.

Az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának albizottságának ülésén Becker László metróbiztos emlékeztetett: a jelenlegi tervek szerint a négyes metró első (Kelenföld és a Keleti pályaudvar közötti) szakasza 2010 végére, a második szakasz (a Keleti pályaudvartól a Bosnyák térig) 2012-re készülhet el. Foglalkoznak a harmadik - Kelenföld és a budaörsi virágpiac közötti - szakasz megvalósíthatóságával is.

Gulyás László, a DRB Metró Projekt Igazgatóság vezetője hangsúlyozta: a szakértők egyetértettek abban, hogy a négyes metró "torzó" lenne, ha nem épülne meg a harmadik szakasz is.

Az MSZP-s Baráth Etele közölte: az első két szakaszt nem szabad megváltoztatni, ezért nem támogatják a törvénymódosítást, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a második szakasz befejezte után azonnal kezdődjön meg a harmadik szakasz építése.

A képviselő kifogásolta a metró jelenlegi nyomvonalát, mert szerinte a tervek elkészülte óta jelentősen megváltozott a dél-budai közlekedés.

A Pénzügyminisztérium képviselője azt közölte a képviselőkkel, hogy a kormány a többletköltségek miatt nem támogatja a törvényt módosító javaslatot.

A képviselők végül 4 igen, 4 nem és egy tartózkodó szavazat mellett úgy döntöttek: nem ajánlják a gazdasági bizottságnak, hogy általános vitára alkalmasnak tartsa a módosítást.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×