eur:
389.61
usd:
361.99
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rogán lefilmezteti a március 15-ei eseményeket

Archiválják a kedden átadott új, belvárosi térfigyelő rendszer kameráinak március 15-én rögzített felvételeit - mondta el az InfoRádióban az V. kerület fideszes polgármestere. Rogán Antal közölte: az ünnep napján ingyenesen hívható telefonszámon jelenthetik a belvárosiak, ha bármiféle atrocitást tapasztalnak.

Tizenkilenc kamerából álló térfigyelő rendszert adtak át az V. kerületben, amely lefedi a belváros teljes déli részét, azokat a helyeket, ahol a március 15-ei ünnepségek többsége lesz - mondta el az InfoRádiónak a kerület fideszes polgármestere.

Rogán Antal hozzátette: a környező utcákat is egy új, korszerű, és éjszaka is látó térfigyelőkamera-rendszer védi.

A kamerákat március 14-én üzemelik be, így az ünnep idején már működni fognak, a kerületben lakókat pedig még ezelőtt értesítik a rendszer kiépítéséről és a kamerák pontos helyéről - tájékoztatott a fideszes képviselő.

Megőrzik a felvételeket

A rendszer központja a belvárosi rendőrkapitányság Kecskeméti utcai épületében működik majd - közölte Rogán Antal, aki hozzátette: megállapodtak a rendőrséggel abban, hogy archiválják a március 15-i felvételeket, amelyeket az általános három napnál hosszabb ideig őriznek majd meg az esetleges jogviták megoldására.

Az V. kerület jobboldali polgármestere elmondta: a nemzeti ünnep napján a polgármesteri hivatal telefonügyeletet tart, így a 80/201-580-es, ingyenesen hívható számon a lakók bejelenthetik, ha bármilyen atrocitást észlelnek.

A hivatal forródrótos kapcsolatban áll majd a rendőrséggel, és megpróbál segíteni a problémák megoldásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×