eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kökény: pénzpocsékolás a felesleges kórházak fenntartása

Eladná az egészségügyi tárca sok más intézmény mellett a Parádfürdői Állami Kórházat, a Svábhegyi Gyermekkórházat, valamint az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. Kökény Mihály, az MSZP országgyűlési képviselőjének tapasztalatai alapján a nagy értékű kórházak iránt nem igazán érdeklődnek a befektetők, ugyanakkor veszteségesen működtetni kórházakat szerinte pénzpazarlás.

Kökény Mihály könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy a kiszivárgott listákon szereplő intézmények jelentős része az ellátásban marad szociális intézményként vagy magánkórházként.

Az MSZP országgyűlési képviselője az InfoRádiónak elmondta: a törvény világosan leírja, hogyan lehet a megszűnő intézmények épületeit értékesíteni, azt azonban majd az új tulajdonosok döntik el, hogy mire használják azokat.

Fejlesztési alapot hozna létre

A politikai szereplőknek azt javasolja Kökény Mihály, hogy amennyiben körükben ennyire nagy a bizonytalanság, hozzanak egy olyan törvényt, amely egy egészségügyi fejlesztési alapot rendel kialakítani, amelybe az ingatlanok értékesítéséből befolyt összegeket be kell fizetni, ebből pedig fejlesztéseket, beruházásokat lehet finanszírozni.

A kormánypárti politikus tapasztalataira hivatkozva kijelentette: nem tolonganak az érdeklődők a vevők a megszűnő intézmények épületeiért, mégis meg kell szüntetni néhány kórházat, hiszen az egészségügynek szüksége van a befolyó pénzre, és nem is kell akkora kapacitás a fekvőbeteg-ellátásra, amennyi most fennáll.

Arra a felvetésre, hogy mi lesz a megszüntetett intézményekből elbocsátott orvosokkal, Kökény Mihály úgy reagált: az ellátást más helyeken kell majd ellátni, ahol minden bizonnyal rájuk is szükség lesz majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×