eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Újmohácsi tragédia: rossz volt a kézifék

Üzemképtelen volt annak az autónak a kéziféke, amely a benne ülő két gyermekkel a Dunába gurult, majd elmerült az újmohácsi révnél januárban. A balesetben elhunyt fiúk apját halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: az apa gondatlanságának megítélése érdekében azonban fontos kideríteni, hogy a kéziféket kiszállás előtt behúzta, vagy sem.

Bális Eszter beszámolt arról, hogy a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják, és hétfőn kihallgatták.

Felkeresik a vizsgáztatót

Az autó érvényes műszaki vizsgával rendelkezett, de a fék üzemképtelensége miatt azonban felkeresik a vizsgáztatót, és kihallgatják azt az autószerelőt, aki a baleset előtt utoljára szerelte a járművet. Később a tragédia helyszínén bizonyítási eljárásra is sor kerül - mondta a szóvivő.

A rendőrség beszerezte a kikötő engedélyeit is - e tekintetben mindent rendben találtak.

A halálesetek miatt viszont megkeresték a közlekedési hatóságot, és javasolták, a kompra hajtás eddigi gyakorlatának megváltoztatásával, esetleg tereptárgyak elhelyezésével segítsenek a balesetek megelőzésében.

Mindkét gyerek életét vesztette


Az újmohácsi révnél január 3-án reggel történt a tragédia. Egy háromajtós Ford Fiestával közlekedő család késve érkezett a révhez. Az apa elfutott jegyet váltani, az anya pedig a kocsi csomagtartójához ment.

A jármű ekkor gurulni kezdett, a komphoz vezető lejtőn felgyorsult, majd a hátsó ülésen utazó hároméves és ötéves kisfiúval a hajó mellett a vízbe esett. A szülők hiába futottak a kocsi után, az egy percen belül elsüllyedt, a gyermekeket pedig már nem tudták kimenteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×