eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kórház-átalakítás: itt a teljes lista! Az Ön kórháza megmarad?

Öt kórház zárja be kapuit az egészségügyi miniszter kórház-átalakítási terve szerint. Osztályok azonban több helyen is megszűnnek. Az alábbiakban megtekintheti mind a hét régió átalakítási tervét.

A lista szerint öt kórház bezárja kapuit áprilistól, így Budapesten nem működik majd a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és a Schöpf-Merei Ágost Kórház.

Megszűnik vidéken a borsodi dialíziscentrum, valamint a Kecskeméti Repülőkórház. Feladataikat más intézmények veszik át.

Háromfelé vágják az OPNI-t

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet háromfelé szakad: osztályai a Nyírő Gyula Kórházba, az Amerikai úti idegsebészetre, és a Semmelweis Egyetem klinikáira települnek.

Az InfoRádió informátora biztosra vette, hogy az említett intézmények képesek befogadni majd a kapacitást.

A Schöpf-Merei Ágost Kórház tevékenységét is átveszi valamelyik kórház a fővárosban, hogy melyik, azt nem lehet tudni. Nem  kizárt, hogy magánklinika lesz az épületben.

Tizenöt helyen csak ápolnak majd

Átnézve a miniszteri javaslatot, kiderül: tizenöt kórház kizárólag krónikus ellátást nyújthat majd a jövőben, így például a fővárosi Szent Rókus Kórház, a Budai Gyermekkórház, Miskolcon a Szent Ferenc Kórház, valamint a mezőkövesdi, zirci, szikszói, dorogi, sümegi, harkányi, várpalotai, nagykőrösi, sárvári, szentgotthárdi, kapuvári és parádfürdői kórház.

Ezen utóbbi intézménynek Molnár Lajos egészségügyi miniszter ugyan "nem adott" egy darab ágyat sem, az észak-magyarországi régióban a feladatátadások függvényében valószínűleg lesz és lehet majd krónikus ellátás az intézményben.

Kórházlista 1. rész
Kórházlista 2. rész
Kórházlista 3. rész
Kórházlista 4. rész
Kórházlista 5. rész

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×