eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Semjén: állampolgárságot kapna az Ázsiából betelepítendő milliós tömeg

A kabinet Ázsiából milliós tömeget telepítene be Magyarországra a demográfiai problémák megoldására - mondta el egy kormányzati anyagra hivatkozva Semjén Zsolt az InfoRádióban. A KDNP elnöke hangsúlyozta: az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium dokumentumából kiderül, hogy elsősorban munkaerőpiaci megfontolások vezetik a kormányt, mivel ez olcsóbb megoldás, mint egy családbarát támogatási rendszer kidolgozása és finanszírozása. Az MSZP cáfolja a Semjén Zsolt állításait.

Mit tartalmaz a kormányzati anyag?

Magyarország demográfiai problémáját azzal oldaná meg a nyilvánosság kizárásával titokban készített kormányzati dokumentum, hogy milliós tömegek szervezett betelepítését és integrálását tervezi Ázsiából. Az a kormány, amelyik megtagadta az állampolgárságot több százezer magyartól, most milliós ázsiai tömeget akart betelepíteni.

Ki jegyzi az anyagot?

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium dokumentuma, és A Magyar Köztársaság bevándorlási stratégiája címet viseli. Felsorolnak technikákat, hogy az uniós pénzeket miként lehet felhasználni, és az önkormányzatok segítségével integrálni ezt a hatalmas néptömeget.

Hova telepítenék ezeket az embereket?

A legbotrányosabbnak azt tartom, hogy a magyar nemzeti szempontok marginálisak, a dokumentum csak munkaerőpiaci szempontok alapján tekint a betelepítésre.

Ezek szerint nem feltétlenül kapnák meg az állampolgárságot?

A szövegből az derül ki, hogy megkapnák. Ezeknek az embereknek a családostul való betelepítését tervezik, hogy ezzel oldják meg Magyarország népesedési problémáját. A dokumentumból az tűnik ki, hogy a kormány ezzel megoldottnak tekinti a demográfiai problémákat, és olcsóbbnak tartja, ha Ázsiából hoz be milliós tömeget, mintha olyan családtámogatási rendszert dolgozna ki, amely több gyermek vállalására ösztönzi a magyar családokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×