eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Semjén: a kormány ázsiaiakat telepítene be milliós nagyságrendben

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a kormány milliós nagyságrendben telepítene be embereket az ázsiai válságövezetekből.

Semjén Zsolt egy, a kormány számára készült, a hosszú távú migrációs stratégiáról szóló dokumentumra hivatkozott, amely elmondása szerint nem titkos, de nem is nyilvános.

A politikus azt mondta, hogy a dokumentumot az igazságügyi tárca készítette.

Semjén Zsolt közölte: az anyag arra tesz javaslatot, hogy Ázsia válságövezeteiből milliós tömegeket telepítsenek be Magyarországra, a magyar demográfiai problémák megoldására.

A politikus szerint a stratégiában áttelepítési akciókról írnak, ehhez megnevezik az uniós forrásokat is, és a magyar lakosság 10 százalékát ilyen ázsiai betelepülőként képzelik el.

A politikus az anyagot nem akarta megmutatni az újságíróknak, akiknek azt ajánlotta, hogy Petrétei József minisztertől kérjék el a dokumentumot.

Kérdésre válaszolva ugyanakkor elmondta: a szövegből nem derül ki, hogy pontosan melyik ázsiai országokról van szó, az azonban világos, hogy az anyag kizárólag munkaerőpiaci megfontolásokat tart szem előtt.

Mint mondta, a dokumentum az integráció szükségességéről beszél, holott ezt nyilvánvalóan nem lehetne megvalósítani.

A KDNP elnöke arra kérte a kormányt, hogy ne fogadja el a titokban készített anyagot, hanem inkább támogassa a KDNP családi adózásra vonatkozó javaslatát.

A pártelnök arra a kérdésre, hogy honnan jutottak hozzá az anyaghoz, azt mondta: nem az a kérdés, hogyan jutottak hozzá, hanem az, hogy a "magyar nemzet életérdekeivel" végletesen ellentétes a felvázolt stratégia, amit ezért kötelességük volt a nyilvánosság elé tárni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×