eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Olcsóbb lesz-e a digitális műsorszolgáltatás?

Magyarország 2012-re vezetheti be a digitális műsorszolgáltatást. Vannak, akik szerint a technika üzemeltetése csak akkor kifizetődő, ha az adók egy kézbe kerülnek. A Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke szerint azonban ekkor sem kell sugárzási monopóliumtól tartani.

Pataki Dániel az InfoRádióban elmondta: a digitális átállás után a szolgáltató olyan rádiós és televíziós csatornákat kínál majd, amelyeket jelenleg kábelen, antennán vagy műholdon keresztül lehet fogni.

A kábeles és a műholdas szolgáltatók évek óta ugyanazt kínálják az előfizetőiknek, a műholdas vétel azonban egy kicsit drágább volt. Az utóbbi időben azonban megkezdődött a verseny a kétféle szolgáltató között.

A hírközlési hatóság elnöke szerint épp ezért nem olyan nagy probléma, ha a digitális műsorszolgáltatás egy kézbe kerül, hiszen a másik három technológia megléte biztosítja a versenyt a piacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×