eur:
385.17
usd:
354.39
bux:
68251.01
2024. május 21. kedd Konstantin

Megépül a második városközpont Újpesten

Csaknem ötvenmilliárd forintos beruházás az újpesti Károlyi István Városközpont projekt - közölte a IV. kerület polgármestere. A tervek szerint öt éven belül épül meg a "második Újpest városközpont".

A beruházás a volt Táncsics Bőrgyár területén valósul majd meg, itt lakások, irodák és egy kulturális központ épül majd - mondta az InfoRádiónak a IV. kerület polgármestere.

Derce Tamás hozzátette: a terület átalakítása mellett a környéken is változások lesznek, kiszélesítik például a környező utcákat.

A beruházást a Váci út Rákospalota felé eső oldalán tervezik, ezzel szemben, az újpesti öbölben parkosítják majd az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat: tizenkétezer négyzetméternyi zöld területet hoznak létre.

A polgármester elmondta: a nemzetközi építészeti tervpályázatot a következő hetekben írják ki, a kivitelezést egy ötfős, nagyobbrészt magyar tulajdonban lévő társaság végzi majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

A jelentős energiapiaci árcsökkenés bár meglátszott az Alteo első negyedéves eredményén és az egy évvel ezelőtti rekord profittól messze elmaradó adózott eredményről számolt be a társaság, azonban az energiaválság előtti időkben tapasztalt eredményekhez képest kifejezetten magas számokat közölt a vállalat. Ez összességében abba az irányba mutat, hogy az Alteo eredményessége a 2022-es energiaárrobbanás előtti időkre jellemzőnél magasabb szinten alakult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×