eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Folyamatosan rendelkezésre áll a Vészhelyzet Információs Központ

Leggyakrabban segítségért fordulnak a közel öt hónapja működő Vészhelyzet Információs Központhoz. A szervezet munkatársai a nap huszonnégy órájában a lakosság rendelkezésére állnak, így folyamatosan el lehet érni a közterület-felügyelőket.

2006 augusztusában alakult meg az a konzultációs fórum, amelynek keretében meghatározták a fővárosi és a kerületi közterület-felügyeletek együttműködését - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője.

A közös munkához össze kell hangolni az önkormányzatok szabálysértési hatóságai által alkalmazott jogi gyakorlatot - tette hozzá Janocsek Ferenc.

Ennek a munkának az eredményeképpen hozták létre a Vészhelyzeti Információs Központot is, melynek feladata, hogy kiváltsa a fővárosi közterület-felügyelet munkáját, és hogy a lakosság számára huszonnégy órán át elérhetővé tegyék a közterület-felügyelők intézkedése.

A központ két zöld számon érhető el, tizenkét fő teljesít szolgálatot és két járműben további nyolc felügyelő áll a szervezet rendelkezésére.

Janocsek Ferenc elmondta: az emberek az esetek többségében segítséget kérnek a központtól, gyakran várnak információt a közműcégek elérhetőségeiről, azonban ha a szervezet munkatársai úgy érzik, hogy gyors intézkedésre van szükség, átveszik a feladatot, és ők értesítik az illetékes hatóságokat, cégeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×