eur:
385.86
usd:
354.98
bux:
68424.01
2024. május 21. kedd Konstantin

Az ORFK felülvizsgáltatná a Kossuth téri kordon kihelyezését

Indokoltnak tartja a Kossuth téri kordon kihelyezésének felülvizsgálatát Szabadfi Árpád, az országos rendőrfőkapitány helyettese.

A tábornok egyúttal utasította Gergényi Péter budapesti főkapitányt, hogy konkrét időponttal határozza meg, meddig marad a kordon.

A döntés előzményeként egy magánszemély rendezvényt jelentett be a Kossuth térre, amelyet tavaly október 23-án - a személy- és létesítményvédelemre hivatkozva - műveleti területté nyilvánított a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A határozat ellen a magánszemély panaszt tett. Az országos rendőrfőkapitány álláspontja szerint a rendőrségi törvény és a szolgálati szabályzat csak ideiglenes hatállyal teszi lehetővé a biztosítási intézkedés bevezetését, így azt csak határozott időre lehet elrendelni, és legfeljebb újabb határozott időtartamra lehet meghosszabbítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Szemtől szembe a művészekkel – Less be a kulisszák mögé!

Szemtől szembe a művészekkel – Less be a kulisszák mögé!

A kortárs művészet egyik igen örömteli velejárója, hogy olykor lehetőség adódhat a művészekkel való találkozásra, beszélgetésre is. Műtermük ajtaját kitárva az alkotók egy olyan bensőséges térbe engedik be a látogatókat, ahol ők a kész vagy épp készülőfélben lévő művekkel testközelből találkozhatnak. Az alkotók tárlatvezetésein a kiállított műveken keresztül az érdeklődők szintén megismerhetik az alkotás folyamatát, kulisszatitkait. Összegyűjtöttünk pár olyan eseményt a csütörtökön induló Műtárgyak Éjszakája Fesztiválról, ahol nem csupán találkozhatsz a művészekkel, de mesélnek saját alkotófolyamatukról, sőt ti is kérdezhettek tőlük!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×