eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Óvatos reform az SZDSZ-ben

Az SZDSZ országos tanácsa szűk körű alapszabály-módosítást javasol a párt március végi tisztújító küldöttgyűlésének - jelentette be a testület ülését követően a liberális pártelnök.

A javaslatok lényege, hogy bevezetik a választókerületi elnöki rendszert, és megszüntetik a külön fővárosi és vidéki listát az ügyvivők választása esetében, de a testület létszáma továbbra is 12 fő marad - mondta Kuncze Gábor.

A választókerületekben működő szervezetek maguk választják majd meg tagjaik közül az elnököt, akinek feladata a szervezetek összefogása lesz. Nem biztos, hogy a választókerületi elnök képviselőjelölt lesz a következő parlamenti választáson - tette hozzá.
Kuncze Gábor bejelentette, hogy megállapodtak a tisztújító küldöttgyűlés menetrendjéről is; március 30-án a leköszönő elnök beszámolójával kezdődik a kétnapos esemény, ezen a napon kerül sor az alapszabály-módosításra is, másnap választanak a küldöttek új elnököt, ügyvivőket és húsz ot-tagot.

A pártelnök elmondta: az országos tanács ülésén felszólalók többsége szerint ismét éleződik a feszültség Magyarországon, és ezt az SZDSZ veszélyes folyamatnak látja.

"Ezért nagyon határozottan kíván a Szabad Demokraták Szövetsége tevékenykedni annak érdekében, hogy az összes feszültséggel, politikai vitával együtt a választások Magyarországon a meghatározott időben, 2010-ben legyenek, a ciklusát töltse ki a kormányzat" - fogalmazott.

Hozzátette: mindent elkövetnek, hogy fennmaradjon a párbeszéd a politikai erők között.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×