eur:
389.21
usd:
362.39
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Összevissza adóznak a magyarok

Teljesen összezavarodtak az adózók, januárban olyan adókat is befizettek, amelyeket egyáltalán nem kellett volna - derül ki a Pénzügyminisztérium januári beszámolójából. Leginkább a különadó fizetése kaotikus.

Csak az első érettségi ingyenes - számol be róla a Népszabadság. Igencsak meglepődhettek a kezükbe nyomott csekken szereplő összeg láttán azok a fiatalok, akik érettségi eredményük javítására készülnek a sikeres felvételi érdekében. Az érettségi vizsga ugyanis csak egyszer ingyenes. Azoknak a korábban érettségizetteknek tehát, akiket tavaly sehova sem vettek fel, és a tavasszal javítanának, vagy az idén olyan tárgyból is bizonyítaniuk kell, amelyből korábban nem vizsgáztak, fizetniük kell. Egy vizsga ára - tantárgyanként 8-20 ezer forint.

A Magyar Nemzet cikke szerint két katonai helikopter felújításáért csaknem 914 millió forintos megbízást kapott egy alig több mint 4 millió forintos jegyzett tőkéjű Társaság a Honvédelmi Minisztériumtól. A Solar Kft. vezetője egykor egy társaságban tevékenykedett a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rokonságába tartozó ifjabb Apró Antallal és Juhász Gábor szocialista képviselővel. A cikk a tavaly nyáron kezdeményezett tárgyalásos beszerzési eljárás részleteit eleveníti fel.

A CA-IB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt. által vezetett konzorcium adhat tanácsot a MÁV-nak az állami vasúttársaságból kiváló Cargo Zrt. privatizációjához - olvasható az index.hu-n. A tendert december 7-én írták ki és gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljárásban folytatták le. A MÁV Cargo privatizációját előkészítő következő lépés a társaság vagyonértékelőjének kiválasztása lesz. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárás részvételi szakasza február 21-én zárul, a vasúttársaság közleményében jelzi, szándéka szerint 2007 végére fejeződhet be a MÁV Cargo privatizációja.

Összevissza adóznak a népek - olvasható a Napi Gazdaságban. Teljesen összezavarodtak az adózók, januárban olyan adókat is befizettek, amelyeket egyáltalán nem kellett volna - derül ki a Pénzügyminisztérium januári beszámolójából. Leginkább a különadó fizetése kaotikus. A társas vállalkozások és magánszemélyek egyaránt fizettek be fölöslegesen különadót, ebből a büdzsének több mint fél milliárd forint folyt be, ennek jó részét valószínűleg vissza kell majd fizetnie.

Bárki vásárolhat magának utcanevet a 420 fős Heves megyei településen, Ivádon - számol be a Világgazdaság. A település képviselőtestülete a közelmúltban határozott úgy, hogy nyolc utcáját átkereszteli, méghozzá úgy, hogy a névadási jogot értékesíti. A 250 és 600 méter közötti hosszúságú utak nevét 24-60 millió forintért lehet megvásárolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×