eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Szekeres: változásra van szükség a kormányzásban

Változást sürgetett az MSZP életében és a kormányzásban is Szekeres Imre, a párt elnökhelyettese. "Először mérj, aztán vágj" - vonta meg az elmúlt félév mérlegét a szocialista politikus.

Változást szeretne az MSZP és a kormány működésében a nagyobbik kormánypárt elnökhelyettese. Szekeres Imre Veszprémben kijelentette: "egy baloldali néppárt nagyon széles társadalmi csoportoknak fogalmazza meg a politikáját, s ez tekinthető ma modern szociáldemokrata irányzatnak".

A szocialista politikus rámutatott: a politikai hatékonyságot és a párt belső demokráciáját egymást erősítő tényezőnek tartják. "Azt gondoljuk, hogy az a politikai párt hatékony, amelyik a bázisára, a saját aktivistáinak az akaratára tud támaszkodni" - mondta.

Szekeres Imre szerint a kormányban is hasonló változásra van szükség. "Először mérj, aztán vágj, ez a legfontosabb tapasztalata az elmúlt félévnek" - mondta az MSZP elnökhelyettese, hangsúlyozva, hogy a miniszterelnök hétfői parlamenti beszéde azért volt más minden korábbi megszólalásnál, mert "azt a felismerést tükrözte, hogy ki kell választani azt, hogy mi a legfontosabb, és arra kell egy kormánynak koncentrálnia".

Szekeres Imre szerint nemcsak az a döntő, hogy a kormány felismerje, mely dolgokon kell változtatni, és végigvigye a változtatást, hanem az is, hogy azt a társadalom elfogadja. Mint mondta, "éppúgy fontos, hogy meglegyen a támogatottsága egy-egy kormányzati intézkedésnek, mint ahogy a politikai életben egy politikai párt szempontjából ez fontos lehet".

Az MSZP elnökhelyettese közölte: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök most nem tervez személyi változásokat a kormányban, s ez a párt álláspontja is. Szerinte legalább egy évnyi idő és tapasztalat kell ahhoz, hogy "a kormány szerkezetéről és azzal összefüggésben a személyekről dönteni lehessen".

Az MSZP elnökhelyettese szerint nyárra, ősz elejére lesznek abban a helyzetben, hogy "azt lehet mondani: a kormányszerkezet marad, vagy esetleg változik".

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×