eur:
388.7
usd:
361.65
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Székházat épít és költözik az MSZP

Elhagyja a Köztársaság téri székházat a Magyar Szocialista Párt és a VII. kerületi István utcába költözik - közölte a párt elnöke. Hiller István szerint az építési tervek és a belső berendezés tervei már készen vannak.

Elköltözik a párt Köztársaság téri székházából az MSZP - közölte Hiller István. A pártelnök szerint az új épület "szerény, praktikus és egy országos párt tevékenységére teljes mértékben alkalmas" lesz, amelyik "esztétikusabb és olcsóbb fenntartású, mint a jelenlegi székház".

Az új épület építését Hiller István azzal indokolta, hogy annak "nincs előtörténete". A pártelnök szerint az építési tervek és a belső berendezés tervei már készen vannak. Az új elnök olyan dokumentációt és olyan telket vehet át, amelyre már csak fel kell húzni az épületet.

Hiller István azt mondta: a dokumentáció "nem tegnap készült el", hanem 2005 tavaszának végén. Mint mondta, akkor nem látta alkalmasnak az időt arra, hogy a választási kampány előtt a pártot székházépítésbe vigye bele, mert úgy vélte, az építkezés kampánytémává válna, ezért döntöttek úgy, az ő javaslatára, hogy a terveket a választások után valósítják meg.

Hiller István elmondta: a Köztársaság téri épület sorsáról végleges döntés még nincs. Az MSZP elnöke hozzátette: amikor átköltöznek az új székházba, akár a Köztársaság téri székházból, akár egy bérelt épületből, addigra döntenek majd a Köztársaság téren álló épületről is.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×