eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Átmeneti vérhiány, elhalasztják a műtéteket több kórházban

Egy-két nappal el kell halasztani a műtéteket több kórházban is átmeneti vérhiány miatt. Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója az InfoRádióban azt mondta, az egészségügyi átszervezések és a különféle térítések bevezetése miatt sok beteg előrehozatta műtétjét, ezért nőhetett meg a vérfelhasználás, de márciusra teljesen helyreállhat a helyzet.

Az utóbbi két hétben megnőtt a felhasználás, így bár valódi vérhiány nincs, átmeneti csökkenésről lehet beszélni a 0-s, az A pozitív és az A negatív vércsoport esetében - ismertette Miskovits Eszter. Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója kifejtette, megkérték a kórházakat, hogy halasszák el a műtéteket néhány nappal.

Miskovits Eszter hangsúlyozta, emelkedett a műtétek száma, aminek oka az lehet, hogy még egészségügyi átszervezés előtt jelentkeznek operációra a betegek.

Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója véleménye szerint már februárban javulhat a helyzet, míg márciusban már nem kell várakozásra számítani a műtéteknél.

Telefonon és sms-ben hívják fel az említett vércsoportú véradók figyelmét, hogy jelentkezzenek, és ennek hatására javult is a helyzet a vérellátás területén - tudatta Miskovits Eszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×