eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kiköltöztetik az erdőkből a hajléktalanokat

Kiköltöztetik a hajléktalanokat a budapesti erdőkből és parkokból. A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének kommunikációs vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a Szociális és Családügyi Minisztérium megpróbálja szálláshoz, sőt munkahelyhez juttatni az összetákolt viskókban lakó otthontalanokat.

Az erdészet szerint az erdőlakók súlyos károkat okoznak a természetben. Az erdő fejlődését 20-30, sőt akár 50 évre is visszavetheti az, hogy a fát tüzelőnek használják, a szemetükben elszaporodnak a kórokozók, a talajra pedig nagy mennyiségű emberi ürülék kerül - mondta Lomniczi Gergely.

Budapesten és környékén télen mintegy kétszáz, nyáron pedig ezernél is több hajléktalan húzza meg magát a zöldövezetekben.

Mint mondta, már többször megpróbálták kiköltöztetni az erdőből a hajléktalanokat, de eddig mindez szélmalomharcnak bizonyult.

Először egy szociális munkás kereste fel az embereket, és felajánlotta nekik, hogy szállásra menjenek. Ezután egy-két hetet adtak a hajléktalanoknak, hogy személyes holmijukat elvigyék, majd az erdészet munkatársai kiköltöztették őket.

Ez annyit tett, hogy az utánuk maradt szemetet elszállíttatták. Mivel ez néhány hónap alatt 100-150 köbmétert is kitett a szállításukra alkalmanként 700-800 ezer forintot költött az erdészet.

Most azonban a szociálist tárca nem csak szállást kínál nekik, hanem munkát is. Minderre 30 millió forintot szánnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×