eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Fidesz: kezdjük az igazságossággal!

Megkezdődött a Fidesz által novemberben javasolt vitasorozat. A legnagyobb ellenzéki frakció vezetője a Moszkva téren rendezett sajtótájékoztatóján elmondta: az első vita témája az igazságosság.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy a Fidesz novemberi kongresszusán négy témában, az igazságosság, az életminőség, a közszolgáltatások és az állam feladata, valamint a versenyképesség kérdésében javasoltak vitát.

Úgy vélte: a rendezvénysorozatra azért van szükség, mert a pártok a rendszerváltozás óta egyre inkább elbeszélnek egymás mellett, az álláspontok közeledésére viszont csak akkor van lehetőség, ha minden politikai erő kialakítja véleményét a fontos ügyekben.

A Fidesz azzal kíván a közeledéshez hozzájárulni, hogy saját álláspontját tisztázza, korszerűsíti és a nyilvánosság elé tárja, várva, hogy más pártok hasonlóan tesznek, utána pedig leülünk és ütköztetjük a véleményeket - fogalmazott Navracsics Tibor.

Hozzátette: a Fidesz szempontjából azért szükséges a vitasorozat, mert a párt a szövetség bővítésével és az önkormányzati választásokon aratott győzelemmel fordulóponthoz érkezett, a színesedésnek és a bővülésnek pedig az álláspontok tisztázásában is meg kell nyilvánulnia.

A Fideszben utoljára tíz éve volt hasonló vitasorozat és vitairat, a Polgári Magyarországért címmel, amely akkor fordulópont volt a Fidesz életében - mondta a politikus.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×