eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Lendvai: demokratikus versenyre hajlandó jobboldal kellene

Ahhoz, hogy demokratikusabb és normálisabb közélet legyen az országban, jobban szervezett és versenyképesebb baloldalra van szükség - jelentette ki a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakcióvezetője Nyíregyházán.

"Másrészt, persze, szükség van egy demokratikus versenyre hajlandó jobboldalra is" - mondta Lendvai Ildikó, hozzátéve, hogy az utóbbi megteremtése nyilván nem az MSZP dolga.

A politikus kiemelte, hogy a pártélet erősítésénél a szabolcsi modellt szeretnék bevezetni, amely a szervezeti munka választókerületi alapra helyezését jelentené, valamint nyitnának a civil szervezetek, továbbá a nem párttagok felé is - jegyezte meg.

A frakcióvezető szerint egy új alapszabállyal a rendezettebb, hatékonyabb és fegyelmezettebb pártmunkát is szeretnék megteremteni.

A politikus arról is beszélt, hogy a jövőben egyértelműbb személyi és szervezeti hierarchiát szeretnének kialakítani, kollektívabb és demokratikusabb döntési igénnyel.

"Világosabbá válna a döntési, véleményezési jog, mint az korábban volt, és legalább egyszer havonta kibővített országos pártelnökségi ülésre kerülne sor, ahol a megyei elnökök, a platformok, tagozatok vezetői, valamint a regionális pártvezetők vennének részt" - mondta Lendvai Ildikó.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×