eur:
392.83
usd:
354.37
bux:
72365.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Idén nehezebb lesz autót eladni

Az előzetes várakozások alapján nehezebb év vár az autókereskedőkre. 2007-ben 5-6 százalékkal kevesebb új autó fogy majd.

A 2006-ban eladott 199 ezer darabbal szemben idén minden bizonnyal kevesebb, 185-190 ezer darab új autót vesznek majd Magyarországon - mondta Győző Gábor az InfoRádióban.

A Magyar Gépjármuimportorök Egyesületének elnöke szerint bár a szakma minden eszközt bevetett, valószínűleg többet költött reklámozásra és akciókra, a kereslet csökken.

Az újonnan vásárolt autók egyébként nem is mindig maradnak újdonsült tulajdonosuknál: a meggondolatlan hitelfelvételek miatt a kocsikat visszaveszik.

Az utóbbi időben megváltozott a hitelfolyósítás folyamata, ami komoly problémát okoz a márkakereskedőknek: a finanszírozók egyre kevésbé veszik igénybe a kereskedők közvetítését - mondta Győző Gábor.

Ez arra kényszeríti a kereskedőket, hogy szinte a teljes árrésüket átengedjék a vevőknek, a saját költségeik megtérülését és az estleges nyereséget a finanszírozóktól kapott jutalék biztosítja - mondta a szervezet elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×