eur:
392.73
usd:
354.24
bux:
72302.16
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Drasztikus drágulás a HÉV-járatokon

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a tanulóknak és nyugdíjasoknak, akik rendszeresen utaznak HÉV-vel Budapesten. Egy, a város határáig használható havi bérlet ugyanis eddig 1.311 forintjukba került, most azonban 5.650 forint kell fizetni érte.

A közlekedési vállalat szóvivője az InfoRádióban elmondta: egy kormányrendelet csökkentette a közigazgatási határon átlépő járatokra vonatkozó kedvezmények mértékét, és szűkítette a kedvezményezettek körét.

Megszűnik például a környező településekre járó buszokra vonatkozó környéki kombinált bérlet. Megmarad azonban a környéki bérlet, amely kiegészül tanuló- és nyugdíjas változattal.

A HÉV-re a jövőben kizárólag olyan bérlet vásárolható, amely a városhatáron kívül is használható, erre a közlekedési eszközre pedig megszűnik a nyugdíjas bérlet. A nyugdíjasoknak így ezentúl teljes árú bérletet kell váltani.

A BKV azonban felajánlja nekik azt a lehetőséget, hogy nyugdíjas-igazolvánnyal korlátozott számban kedvezményes jegyet vehessenek a HÉV-járatokra.

Változik a kiegészítő bérletek ára is. Eddig ugyanis egy diák, aki csak a városhatáron belül használta például a gödöllői HÉV-járatot, annak ebben az évben már 5.650 forintot kell ugyanezért fizetnie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×