eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Orbán a kormány közvetlen közelében

Az index információi szerint a Young & Rubicam New York-i és ázsiai központjaiban jelentős karriert befutott Orbán Péter lesz a kormányzati kommunikáció felelőse. A szakember korábban a többi között Hongkongban a Colgate-Palmolive ázsiai reklámtevékenységét felügyelte néhány hét múlva veszi át a kormány fizetett reklámügyeit - értesült az internetes portál.

A 43 éves Orbán Péter lesz a kormányzati kommunikáció új felelőse - értesült az index internetes hírportál, amely szerint a szakember feladatai közé filmek, plakátok és egyéb kiadványok kitalálása, megrendelése, tehát a reklámügyek lebonyolítása tartozik majd.

Orbán Péter leigazolásának egyik előzménye lehet, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök utolsó 2006-os sajtótájékoztatóján meglehetősen kritikusan értékelte a kormány munkájának kommunikációját. Az Index információi szerint a miniszterelnök az év elején teljesen átalakítja a kormány PR-szervezetét.

A győztes és a bukottak

Az átalakítás egyik nyertese Gál J. Zoltán szocialista képviselő, aki marad a kormányzati kommunikáció főfelelőse, mi több, rövidesen a miniszterelnök kabinetfőnökévé lép elő. Ebbéli minőségében hozzá tartoznak majd a kormányfő sajtókapcsolatai, valamint a kormány és a minisztériumok kommunikációja is.

A kormányzati kommunikáció vesztesei közé tartozik Batiz András, Tóth Miklós és Szigetvári Viktor, akik mind távoztak, ám emiatt jelentős káderhiány alakult ki az MSZP és a kormány kommunikációs stratégiájának kialakításában és irányításában - írja az index.

Nem ma kezdte

Orbán Péter 1982-ben propaganda-szaktanácsadó volt a Komplex Külkernél, 1989-től a leninvárosi TVK marketing-szaktisztviselője. Első reklámügynökségi munkahelye a McCann-Erickson Budapest volt, az ügyfélkapcsolati igazgatói posztot töltötte be.

A Young & Rubicamhez 1993-ban igazolt át ügyvezető igazgatónak. 1998-ban a cég New York-i irodájában lett "senior vice president", majd egy szingapúri kitérő után 2001-ben Hongkongba költözött, ahol régiós account-ügyvezetőigazgatói titulust kapott.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×