eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kósa: "ez az utolsó segélykiáltás"

Az önkormányzatok utolsó segélykiáltásának nevezte a megyék és a megyei jogú városok vezetőinek az országgyűlési képviselőkhöz, pártokhoz és a kormányhoz címzett figyelmeztetését Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

Kósa Lajos a Parlamentben elmondta: nincs több tartalék az önkormányzati rendszerben, és az elhibázott gazdaságpolitikáért nem lehet az önkormányzatokat felelőssé tenni.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke közölte: maguk is tudják, hogy a jelenlegi helyzetben nincs több pénz. Debrecen polgármestere felvetette, hogy csökkentsék az önkormányzati feladatok körét.

Kósa Lajos azt is javasolta, hogy még a költségvetés elfogadása előtt egyeztessen a kormány az önkormányzati szféra képviselőivel.

A sajtótájékoztatónak meghirdetett, ám vitafórummá átminősített rendezvényen meghívás nélkül megjelent a kormány három tagja, Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Veres János pénzügyminiszter és Bajnai Gordon kormánymegbízott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×